Lasse Kristensen

Lasse Kristensen er stifter af Kristensen Vaulting Supply. 

Gennem sit arbejde som longefører oplevede Lasse en frustrerende mangel på longeringsudstyr, der tilgodeså hestens behov, og som var simpelt og tillod hurtige justeringer. 

De eksisterende muligheder inden for eksempelvis indspændingssystemer var komplicerede og svære at betjene, og det resulterede i, at longeførere alt for ofte ikke fik justeret udstyret alt efter den arbejdsmæssige udfordring, hesten skulle gå med. Den manglende tilpasning til det aktuelle miljø og det aktuelle job, hesten skulle udføre - eksempelvis, om hesten skulle bære en gruppekür på 4 minutter eller en individuels obligatoriske runde på 1 minut - resulterede i pressede heste, der præsterede langt under deres maksimumkapacitet.

Tidligere var voltigegjorde også tilpasset voltigøren, og blev blandt andet produceret med store og brede håndtag. Håndtagene var nemme at voltigere på, men grundet bredden lagde de en unødigt stor belastning på hestens skuldre og ryg. I stedet ønskede Lasse at udvikle en gjord, hvis håndtag var så brede som muligt for voltigøren, men stadig med hestens velbefindende som førsteprioritet, og hvor tyngdepunktet var sænket så man undgik gjorde, der vippede - endnu en unødig belastning for hesten.  

Ønsket om at skabe udstyr, der både hjælper hesten, longeføreren og voltigøren, var motivation nok for Lasse til at påbgynde arbejdet med at designe voltigegjorde, filt, indspændingssystemer og undergjorde: udstyr, der både tilsammen og hver for sig optimerer hestens og voltigørens præstation, og løsninger, som simple og hurtige at benytte for longeføreren, så de nødvendige justeringer kan laves på rekordtid inden klokken ringer, og hesten skal på banen.  

Lasses design har sidenhen hjulpet adskillige voltigehold, pas-de-deux-grupper og enkeltvoltigører til både danske og internationale medaljer, og hans designs har vundet stor anderkendelse verden over fra voltigører og longeførere, der ønsker at øge hestens præstationsevne ved at tilgodese dens behov.